Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας
 

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας δημιουργήθηκε με βασικό σκοπό την προώθηση κλάδου της Ελληνικής γουνοποιίας και την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων βιοτεχνών γουνοποιών της περιοχής Καστοριάς και Σιάτιστας. Στα πλαίσια της προώθησης του κλάδου αναλαμβάνει να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την Ελληνική γουνοποιία, να προβάλει το σύνολο του κλάδου και να συμβάλει στην διεθνή καταξίωση του κλάδου ως τον καλύτερο παγκοσμίως στον τομέα της παραγωγής ετοίμων γουναρικών. Η αφετηρία ήταν η δημιουργία brand name για τον κλάδο της γούνας και τα έτοιμα γουναρικά με την επωνυμία "GreekFur" και την εφαρμογή αξιόπιστου συστήματος διανομής και ελέγχου της ετικέτας "GreekFur". Δημιουργήθηκε από τους τοπικούς συνδικαλιστικούς φορείς της γούνας και το Επιμελητήριο Καστοριάς και στηρίζεται από το Ελληνικό κράτος.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
'Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
'Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ:   ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝ. ΕΠΟΠΤΗΣ:   ΠΑΠΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας "Ο Προφήτης Ηλίας"

Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας
"Ο Προφήτης Ηλίας"

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών – Γουνεμπόρων Σιάτιστας “Ο Προφήτης Ηλίας” ιδρύθηκε το 1925.

Σήμερα αριθμεί γύρω στα 500 μέλη – γουνοποιούς που προσφέρουν εδώ και πολλές δεκαετίες, την καλύτερη ποιότητα στη γούνα κι εξυπηρετούν πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός του σωματείου είναι η συνένωση όλων αυτών των ανθρώπων που επεξεργάζονται και εμπορεύονται τα γουναρικά, σε ενιαία οργάνωση για την από κοινού προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης του κλάδου.

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς δράσης του Συνδέσμου για την προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων των ανθρώπων που εκπροσωπεί, είναι η προβολή και προώθηση του κύριου προϊόντος, της γούνας, στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, η οποία επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή του σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης ένα δεύτερο πεδίο δραστηριότητας του, είναι να ενημερώνει τα μέλη του για τις τάσεις της μόδας που επικρατούν στις διεθνείς αγορές - λόγω διαφοροποίησης των σύγχρονων αναγκών - ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση και σε διαφορετικά εισοδήματα. Οργανώνει σεμινάρια και ενημερώνεται για όλα τα προγράμματα που υπάρχουν τα οποία θα βοηθήσουν τα μέλη του πάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους.

Σαν φορέας που έχει βασικό μέλημά του την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μελών του, δίνει σκληρούς αγώνες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει ο κλάδος και τα οποία αποτελούν απόρροια γενικότερων δυσκολιών ( διεθνής πολιτική αστάθεια, οικονομική κρίση, ανεργία, οικολογικά κινήματα κ.α. ). Γίνονται προσπάθειες και κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων απ’ την πλευρά του Συνδέσμου σε συνεργασία με τους μέλη – γουνοποιούς. Οι προσπάθειες θα συνεχίζονται μέχρι να εξυγιανθεί ο κλάδος της γούνας και να δοθεί νέα αναπτυξιακή τροχιά σε όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις.

www.siatista-furs.gr